WD6.NET is een full-service internet provider voortgekomen uit de full-service internet / colocation provider We-Dare. We-Dare is opgericht in 1999 en is een pionier in het leveren van Datacenter-diensten en internet met hoge snelheden voor haar klanten. In 2015 scheidde We-Dare zich in drie verschillende bedrijven: Databarn Rivium, Databarn Amsterdam en een full service internet provider netwerk \wd6.NET. Bekijk www.databarn.nl voor onze datacenters.

Na de oprichting van WD6.NET, hebben wij het netwerk uitgebreid met Brocade MLX-E routers op verschillende locaties en wordt elke externe verbinding tot een minimum per link van 10 Gbps opgewaardeerd. Ook introduceren wij een DWDM darkfiber-netwerk met een capaciteit van 1,2 Tbps van Capelle a/d IJssel / Rotterdam naar Amsterdam en een interne capaciteit van 320 Gbps op de fiber-ring van Amsterdam.

Het IP-gedeelte van het netwerk is opgewaardeerd naar een volledig functioneel MPLS-netwerk. Hierdoor wordt een betere service aan onze klanten verleend in de verschillende datacenters die nu hoofdzakelijk in de datacenters Databarn, Vancis, Rix en Telecity in Nederland zijn verbonden.

Tevens is eind 2015 een anti-DDoS platform geïntroduceerd door WD6.NET voor klanten. Dit platform detecteert en mitigeert binnen enkele seconden, zodat ons netwerk altijd veilig is. In combinatie met de beheerde firewall-oplossingen van onze centrale locaties kunnen wij de klant nu een compleet pakket aanbieden van hoge snelheid, lage-latentie internettoegang, dubbele datacenter oplossingen en hoge bescherming voor aanvallen van andere netwerken.